miércoles, 19 de marzo de 2014

L'AMPA ho escampa núm. 3

L’AMPA HO ESCAMPA
Activitats previstes per les properes dates, aportades per les AMPA i d'altres d’interès de la pròpia Regidoria d'Educació.
Destaquem
L'ESCOLA FREDERIC MISTRAL I ELS INSTITUTS TORRES I BAGES I MARGARIDA
XIRGU RECUPEREN ELS GRUPS PER AL PROPER CURS

L’Escola Frederic Mistral tornarà a oferir el proper curs el segon grup de P3 que la Generalitat va suprimir, mentre que, a l’ESO, els instituts Torras i Bages i Margarida Xirgu recuperaran el tercer i el quart grup que es van retirar de l’oferta d’aquest any. El període de preinscripció será de l’11 al 21 de març.
Llegir més [+]
Actualitat
EL CNL: SERVEIS ADRÉÇATS A LES AMPA I A LES FAMÍLIES
El Centre de Normalització Lingüística de L’Hospitalet (CNL) promou l’ensenyament i l’ús de la llengua catalana. Des de fa molts anys, un dels eixos de treball del CNL és la formació i el suport a les famílies i la col•laboració amb les AMPA. 
Llegir més [+]
Consultes
REPRESENTANT DE L'AMPA AL CONSELL ESCOLAR DE CENTRE
Ens han arribat diverses consultes de juntes de les AMPA sobre si el representant al Consell Escolar designat per l’AMPA ha de ser membre de la junta. Aquesta és la resposta concreta que dóna el servei jurídic de la FAPAC.
Llegir més [+]
Formació
ESPAIS SOCIALS DE DEBAT EDUCATIU (ESDE) PER A LES FAMÍLIES
Ja està a disposició de les associacions de mares i pares de la ciutat el programa d’Espais socials de debat (ESDE) del proper trimestre. El catàleg, posat en marxa en col•laboració amb diferents AMPA i programes municipals, inclou un munt d’opcions per donar suport a les activitats que l’alumnat treballa a les seves escoles i als seus centres educatius.
Llegir més [+]
Ens recomanem
L'AMPA DE L'ESCOLA JOAN MARAGALL ENS RECOMANA:
ELS CONTES DE LA LAURA I EN JOAN. ELS NENS I LA RECERCA



Aquests contes afavoreixen l’adquisició de valors com la coeducació, el respecte, la intergeneracionalitat, els bons hàbits alimentaris o l’ús de transports sostenibles.
Es tracta d’una col•lecció de contes que tenen la recerca com a element principal de la seva trama. La Laura i en Joan són els seus protagonistes i fan servir els seus poders màgics per ajudar personal investigador de diferents àmbits científics. 
Llegir més [+]
Concursos i subvencions
AJUTS DE L'OBRA SOCIAL DE "LA CAISA" PER ACCIÓ SOCIAL I INTERCULTURALITAT
El programa d’ajuts socials de l’Obra Social “la Caixa” obrirà la convocatòria d’ajuts per acció social i interculturalitat el proper 23 d’abril. La iniciativa restarà oberta fins al 13 de maig i vol contribuir a desenvolupar projectes d’acció social per potenciar la igualtat d’oportunitats i la convivència ciutadana 
Llegir més [+]
Bones pràctiques
TALLER D'EDUCACIÓ EMOCIONAL PER A LES FAMÍLIES DE
LES ESCOLES PRAT DE LA MANTA "EMOCIONS EN FAMÍLIA"


Un grup de pares i mares de l’Escola Prat de la Manta amb l’ajuda i col•laboració de la seva AMPA han organitzat el taller d’educació emocional “Emocions en família” per a les famílies del centre. Té una durada de 20 hores distribuïdes en sessions de 2 hores.
Llegir més [+]
Les nostres AMPA
ASSOCIACIÓ DE MARES I PARES DE L'INSTITUT BELLVITGE
La nostra AMPA forma part de l’Institut Bellvitge, al barri del mateix nom. El nostre centre és un institut petit on s’imparteix programes de qualificació professional inicial (PQPI), educació secundària obligatòria (ESO) i batxillerat. La major part de l’alumnat procedeix del barri, tot i que als últims cursos s’hi afegeixen nois i noies d’altres punts de la ciutat i altres indrets.
Llegir més [+]
Agenda
Oberta a les activitats de les AMPA
Activitats d'agenda aportades per les AMPA, i noves propostes de la Regidoria d'Educació. En aquest número informem d'entre altres, dels Espais Socials de debat educatiu per a les famílies, del 25 saló d'ensenyament, Tècniques d'estudi, Lectura fàcil en català i un avanç de les Festes de Primavera. Desitgem puguin participar i que siguin del seu grat.
Llegir més [+]
REGIDORIA D’EDUCACIÓ
Carrer de Girona, 10, 08901 L’Hospitalet
regidoria.educacio@l-h.cat
Tel.: 93 402 94 02 i 93 402 96 47

No hay comentarios: