miércoles, 15 de enero de 2014

Bulletí Ampa ho escampa num.2


L’AMPA HO ESCAMPA
Publicació de l'Ajuntament de suport a les AMPA
Núm. 2
Gener de 2014
Destaquem
LA LLEI ORGÀNICA PER A LA MILLORA DE LA QUALITAT EDUCATIVA
(LOMCE): UNA MALA NOTÍCIA PER A L’EDUCACIÓ PÚBLICA 
Fent ús de la seva majoria i en absoluta solitud, el passat 28 de novembre, el Partit Popular va aprovar la polèmica Llei orgànica de millora de la qualitat educativa (LOMCE) —coneguda com a “llei Wert”—, setena norma que regula l’ensenyament després de l’arribada de la democràcia. La comunitat educativa de la ciutat ha expressat el seu rebuig a aquesta llei i el Consell Educatiu de L’Hospitalet n’ha demanat la retirada. 
Actualitat
EL PROJECTE XARXA CLAU, QUE PROMOU LA PARTICIPACIÓ DE LES
FAMÍLIES PER A L’ÈXIT ESCOLAR, ES PRESENTA A L’HOSPITALET 
El projecte Xarxa Clau, que pretén posar a l’abast de les AMPA i de les famílies dels alumnes els recursos necessaris per engegar actuacions que ajudin a l’èxit escolar dels alumnes, es va presentar el 23 de novembre a L’Hospitalet. Les jornades es van celebrar a l’Institut Bellvitge i van reunir al voltant de cinquanta persones, membres de les AMPA de la ciutat i educadors.
Consultes
LA CONTRACTACIÓ DE MONITORS PER A LES
ACTIVITATS EXTRAESCOLARS DE LES AMPA 
Les AMPA, de vegades, han de contractar monitors per desenvolupar algunes de les tasques que tenen assignades. Hem rebut diverses consultes d’associacions de mares i pares d’alumnes sobre les modalitats de contractació i la seva repercussió legal. A continuació donem resposta a alguns dels interrogants més habituals.
Formació
NOU CATÀLEG D’OFERTA D’ESPAIS SOCIALS DE DEBAT
EDUCATIU PER A LES FAMÍLIES (ESDE) 
Les associacions de mares i pares d’alumnes de la ciutat ja tenen a la seva disposició el nou programa d’Espais socials de debat educatiu (ESDE) del proper trimestre. El catàleg s’ha posat en marxa en col•laboració amb diferents AMPA i programes municipals i inclou un ventall de xerrades-taller adreçades a mares i pares per donar suport a les activitats que l’alumnat treballa a les seves escoles i als seus centres educatius.
Ens recomanem
GUIA DEL CONSELL ESCOLAR DE CENTRE PER A LES AMPA I FAMÍLIES
Què és el Consell Escolar de Centre? Quines són les seves funcions? La Guia del Consell Escolar de Centre per a les AMPA i famílies de la FaPaC dóna resposta a preguntes com aquestes i serveix per orientar l’activitat i el paper de les AMPA i famílies respecte als consells escolars de centre.
Concursos i subvencions
CROWDFUNDING: UNA FORMA DE FINANÇAR PROJECTES
A L’ABAST DE LES ENTITATS NO LUCRATIVES 
En els últims 3 anys els portals de crowdfunding han crescut fins el punt de convertir-se en una nova via de finançament útil també per a entitats no lucratives.
Bones pràctiques
LES AMPA DE LES ESCOLES FREDERIC MISTRAL I BUSQUETS
I PUNSET COL•LABOREN AMB LA MARATÓ DE TV3 
Moltes de les associacions de mares i pares d’alumnes de L’Hospitalet s’impliquen en iniciatives solidàries i, tradicionalment, també ho han fet en La Marató de TV3. Aquest any, les AMPA de les escoles Frederic Mistral i Busquets i Punset, han organitzat activitats per donar suport a la iniciativa de la televisió catalana, que va tenir lloc el 15 de desembre i que es va centrar en la lluita contra les malalties degeneratives.
Les nostres AMPA
ESCOLA CHARLIE RIVEL: UNA AMPA OBERTA, PROPERA I PLURAL
Som l’AMPA de l’Escola Charlie Rivel, un centre educatiu d’una línia del barri de Collblanc-la Torrassa, obert i proper, amb alumnes d’orígens molt diversos. Vam néixer el curs 2012-13, fruit de la iniciativa de l’equip directiu (que va convocar les famílies per encoratjar-les a proposar idees i projectes i començar a treballar), i del Programa d’acompanyament educatiu a les famílies (PAEF).
Agenda
Oberta a les activitats de les AMPA
Activitats d'agenda aportades per les AMPA, i altres propostes de la Regidoria d'Educació. En aquest número informem de les activitats de la Fundació AKWABA, de l'Associació Educativa Itaca, de l'Exposició de pintura: Paisatges del meu barri. Sta Eulàlia i dels Tallers d'informàtica de diferents nivells. Desitgem puguin participar i que siguin del seu grat.
REGIDORIA D’EDUCACIÓ
Carrer de Girona, 10, 08901 L’Hospitalet
regidoria.educacio@l-h.cat
Tel.: 93 402 94 02 i 93 402 96 47

No hay comentarios: